Tandartspraktijk Boona - Zoetermeer
Bel of mail voor een afspraak:

Nieuwe technieken

Cerec

icon-cerec

Met de nieuwe CEREC technologie is het nu mogelijk om een kroon of brug binnen één behandeling te vervaardigen. U hoeft hierdoor niet meerdere keren terug te komen naar de praktijk en “happen” is daarnaast niet meer nodig.

CEREC is een restauratiemethode waarbij met behulp van computertechniek restauraties zoals kronen, inlays, onlays en facings worden vervaardigd (CAD/CAM). Door middel van een scanner wordt er een 3D opname gemaakt van de tand of het gebit waarna de tandarts vervolgens de restauratie ontwerpt. Zodra het ontwerp klaar is, wordt de restauratie uit keramisch restauratiemateriaal geslepen door de slijpmachine. Vervolgens wordt er gekeken of de restauratie goed past, wordt het ingekleurd en afgebakken in de oven.

Met CEREC kan in veel gevallen binnen één en hetzelfde bezoek een kroon of andere vervangende restauratie worden gemaakt. Door de nieuwste computertechnieken is het nu mogelijk om in 2 uur tijd kronen en bruggen te maken. Het werken met deze nieuwe technologie maakt de behandeling niet alleen tijd- en kosten efficiënt, maar ook comfortabeler en minder pijnlijk. Happen en het vervaardigen van een noodkroon zijn niet meer nodig. Tot slot kunt u tijdens het slijpen van uw kroon plaatsnemen in onze wachtkamer of onze lounge met een kopje thee of koffie.

Invisalign

icon-invalisign

Invisalign is het meest geavanceerde en transparante aligneersysteem ter wereld. De innovatieve behandelmethode maakt gebruik van de nieuwste technieken in de orthodontie. De Invisalign-opzetstukken (attachments) zorgen ervoor dat uw tanden zeer nauwkeurig kunnen roteren. De aligners zijn gemaakt van het speciale SmartTrack-materiaal, waardoor ze extra comfortabel en flexibel zijn. Ze passen gemakkelijker, zijn verwijderbaar en minder pijnlijk dan traditionele beugels. U moet de aligners elke dag dragen

Tandencorrectie is nog nooit zo gecontroleerd geweest, wat betekent dat je de mondbeschermers 22 uur per dag zonder problemen kunt dragen. Bovendien, omdat u om de 1-2 weken overschakelt naar een nieuwe set Invisalign mondbeschermers, wordt de behandelingsduur drastisch verminderd. Deze vermindering kan oplopen tot 50 procent, zodat resultaten nog sneller zichtbaar zijn. Naast het perfecte alternatief voor traditionele beugels, zijn de beugels van Invisalign uitzonderlijk innovatief.