Tandartspraktijk Boona - Zoetermeer
Bel of mail voor een afspraak:

Tandheelkunde

Periodieke controle

icon-controle

Wij zien u graag minimaal 2 keer per jaar voor een periodieke controle. Tijdens deze controle wordt uw mondgezondheid in kaart gebracht, wordt er gekeken naar uw  tandvlees en worden eventuele (pijn)klachten met u besproken.

Kronen

icon-kronen

Een kroon is een kapje van metaal of porselein dat over een tand of kies heen wordt geplaatst. Het voorkomt dat een zwakke tand of kies helemaal afbreekt en zijn functie verliest. Met de nieuwe CEREC technologie is het nu mogelijk om binnen één behandeling een kroon te vervaardigen. Door middel van een scanner wordt er een 3D opname gemaakt van uw tand, de tandarts ontwerpt vervolgens de kroon en tot slot wordt de kroon op maat geslepen. Tijdens het slijpen van uw kroon, kunt u plaatsnemen in onze wachtkamer of onze werkkamer met een kopje thee of koffie. Het slijpen zal ongeveer 20-30 minuten duren.

Tanden bleken

icon-bleken

Wilt u een stralende witte lach of zijn uw tanden iets verkleurd? Tanden bleken kan dan een uitkomst bieden. Wij geven u de mogelijkheid om zowel in de praktijk als thuis zelf te bleken. Het resultaat van een bleekbehandeling blijft vaak enkele jaren zichtbaar. Echter zal het effect en de zichtbaarheid per persoon verschillen. Vraag gerust aan onze tandartsen wat tanden bleken voor u kan betekenen.

Implantaten

icon-implantaten

Een implantaat biedt een duurzame oplossing voor verloren tanden of kiezen. Implantaten zijn gemaakt van titanium of zirkonium en worden geplaatst in het kaakbot waar vervolgens een kroon op wordt gezet. Het is ook mogelijk om een kunstgebit (klik gebit) te vervaardigen op de implantaten. Dit wordt door veel mensen als prettig ervaren omdat het comfortabeler aanvoelt en er meer houvast van de prothese wordt gecreëerd.

Facings

icon-facings

Facings zijn een ideale oplossing voor als u een of meerdere spleetjes tussen uw tanden wilt opvullen, u meerdere afgebroken tanden wilt laten repareren, scheve tanden wilt maskeren of wittere tanden wilt. Facings zijn een soort schildjes, bestaande uit tandkleurig composiet of porselein, die over uw tanden heen wordt geplaatst. Bij ons in de praktijk is het mogelijk om zowel composiet facings als porseleinen facings te plaatsen.

Wortelkanaalbehandeling

icon-wortelkanaalbehandeling

Elke tand heeft één of meer wortelkanalen die gevuld zijn met zacht weefsel, bestaande uit zenuwen en kleine bloedvaten, ook wel pulpa genoemd. Door een gaatje, een lekkende vulling of een val, kan de pulpa ontstoken raken. Wanneer er een ontsteking in de pulpa aanwezig is, geneest dit niet meer. Omdat de pulpa onder andere uit zenuwvezels bestaat, kan deze ontsteking voor hevige pijn zorgen. Als de ontsteking niet wordt behandeld, kan het kaakbot worden aangetast. Door de kies goed te behandelen, kan de ontsteking worden gestopt en kan het bot weer herstellen.

Voor een adequate behandeling van de ontsteking wordt er in onze praktijk gebruik gemaakt van een microscoop. Door het gebruik van de microscoop kan de tandarts zeer gedetailleerd het wortelkanaal behandelen en zal het behandelresultaat ook voorspelbaarder zijn.

Klikgebit en prothese

icon-klikprothese

Als je ouder wordt dan slinkt de kaak. Naarmate uw ouder wordt slinkt uw kaak geleidelijk waardoor u last krijg bij eten en praten. Bij ernstige vormen van slinken van de kaak adviseren we om een klikgebit te overwegen.

Een klikgebit kan gezien worden als een prothese die wordt vastgeklikt op implantaten. Vandaar ook de naam klikgebit. Afhankelijk van de huidige vorm en grootte van uw kaak wordt het klikgebit doorgaans gemonteerd op twee of vier implantaten.

Gaatjes

icon-gaatjes

Door bacteriën in tandplaque kunnen gaatjes of cariës in tanden en kiezen ontstaan. Deze tasten de tanden aan waardoor niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van een tand of kies aangetast wordt. Om dit te voorkomen of tegen te gaan, worden deze gaatjes in tanden en kiezen door uw tandarts gevuld. De aangetaste stukken worden eerst zorgvuldig verwijderd en daarna gevuld door de tandarts. Hiervoor gebruikt de tandarts composiet (witte vulling). Met behulp van het blauwe licht (UV-licht) wordt de vulling uitgehard. De vulling wordt vervolgens afgewerkt en in de juiste vorm gebracht.

Doorzichtige beugels en orthodontie

icon-orthodontie

Als een van de weinige tandartspraktijken in Zoetermeer, biedt Tandartspraktijk Boona u de mogelijkheid om op nagenoeg onzichtbare wijze rechtere tanden te krijgen. Door met een van de nieuwste technieken in Nederland te werken, is het mogelijk om een mooi en recht gebit te krijgen zonder jarenlang met een opvallende slotjesbeugel rond te lopen. Een Invisalign-behandeling bestaat uit een reeks aligners (bitjes) die u elke dag moet dragen en om de 1-2 weken moet vervangen voor een nieuwe reeks. De aligners zijn dus uitneembaar waardoor het makkelijk is om uw mondhygiëne op peil te houden en nog steeds te genieten van uw gebruikelijke eetpatroon.

U kunt uiteraard ook bij ons terecht voor andere orthodontische behandelingen zoals het plaatsen van brackets en het maken van een plaatjes beugels (blokbeugel of nachtbeugel).